Posted on Leave a comment

BULAN PUASA PUN BOLEH CANTIK HOKAY!!!

[BULAN PUASA PUN BOLEH CANTIK HOKAY!!! πŸ˜ƒ]

Semestinya bulan Ramadhan boleh cantik sis! Jangan jadikan bulan puasa sebagai alasan ye. Kalau nak cantik, kena selalu! πŸ€—

Bulan puasa ni cuba sis amalkan tips-tips ni:

  1. Penjagaan kulit
    Time nak keluar pegi bazar tu, jangan lupa pakai losyen dan pelembap. Maklumla, kan panas bulan puasa ni. Kang terbakar pulak kulit tu.
  2. Penjagaan wajah
    Bersihkan kulit dengan menggunakan pembersih yang sederhana. Jangan kerap sangat sebab takut kulit jadi kering.
  3. Produk kosmetik
    Elak guna produk kosmetik yang berminyak sebab boleh sebabkan jerawat & jeragat. Sebaiknya gunakan produk kosmetik seperti bedak berasaskan air.
  4. Bersenam
    Boleh ja bersenam bulan puasa. Tetapi berpadalah, kalau terlebih nanti risau pulak akan effect kesihatan. 😊
  5. Consume #DianzVitamin
    Time bulan puasa pun korang boleh consume #DianzVitamin. Caranya, makan sebiji lepas berbuka & makan sebiji lepas sahur. Nak effect lagi best, makan dua biji terus lepas berbuka. Baru kulit jadi peloles chuollss! 😍

Time bulan puasa ni la masa terbaik untuk korang amalkan tips-tips ni. Sebabnya, korang dapat spend lebih banyak masa untuk jadi cantik. Selamat menjadi peloles! 😎

Posted on Leave a comment

RUGI SAPE TAK MAKAN SAYUR!

[RUGI SAPE TAK MAKAN SAYUR! 😩]

Tau, ramai sebenarnya tak suka makan sayur. Kelat la, pahit la. Tapi sebenarnya rugi tak makan sayur ni. 🀨

Sayur mengandungi pelbagai khasiat yang sesuai untuk korang nak jadi cantik. Antara sayur yang bagus untuk kecantikan adalah:

  1. Salad
    Sayur salad mengandungi betacarotene yang bagus untuk cantikkan kulit, menyihatkan kulit wajah dan menghalang kewujudan jerawat pada kulit wajah.
  2. Timun
    Timun mengandungi air yang banyak. Sesiapa yang nak hidratkan kulit secara semulajadi bolehlah makan timun ye! πŸ˜‰
  3. Brokoli
    Brokoli diperkayakan dengan vitamin C yang berfungsi membentuk kolagen dan seterusnya mengembalikan keremajaan kulit.
  4. Bayam
    Bayam ada banyak zat besi yang bagus untuk mengekalkan kelembapan kulit wajah dan tubuh korang. Kalau kulit kering dan kusam pun boleh makan jugak bayam.

Kalau korang still nak cantik jugak tapi tak suka makan sayur janganla risau. Korang boleh jadi cantik jugak consume #DianzVitamin. Sesuai untuk korang yang inginkan kulit sihat, cantik, gebu dan bersih tanpa rasa ragu. Tunggu ape lagi, jom consume #DianzVitamin sekarang! πŸ˜—

Posted on Leave a comment

TOLONG SEMBUNYIKAN PLISS!!!

Tak taula macam mana nak sembunyikan parut jerawat & jeragat ni. Apa susah, #DianzVitamin boleh tolong sembunyikan. Baru kulit akan nampak lagi sihat & cantik! πŸ€—

Untuk pertanyaan lanjut sila wasap Kak lai dengan tekan butang di bawah ini